Lomma cup 2023

För 14:e året i rad åkte Taekwondo klubb Viking till Lomma cup och det gjordes med bravur! Detta blev vår största trupp sedan Covid och vår största poomsaegrupp någonsin.

Totalt 11 tävlande i poomsae (individuellt) och 3 tävlande i lag. Resultatet:

Guld – Lara/Hannah/Felicia (lag), Briza (lag)
Silver – Sofia, Sana
Brons – Khulan, Dilnura, Vanja och Lara

Det var första tävlingen för många deltagare vilket men vi lyckades ta 8 medaljer i poomsae – vårt hittills bästa resultat i klubbens historia.

En av våra yngsta, Dilnura, gjorde en fantastiskt fin insats under sin första tävling och tog brons i ett starkt startfält. Till de lite mer erfarna som exempelvis Lara som lyckades slå sig igenom en riktigt svår grupp. Det är små marginaler men våra tävlande har gjort ett grymt jobb – ni är bäst!

Värt att nämna att vi nu för första gången även hade en egen representant som domare i poomsae, Fatima. Tack, bra jobbat Fatima!

Vi slutade som lag på plats 7 av totalt 21 klubbar.


I kamp var det 13 tävlande. Denna gång var det en blandad trupp som bestod av både barn och vuxna samt några taggade masters. Resultatet:

Silver – Qasim, Elliot
Brons – Kalle, Sebbe, Najeh, Robin, Jacob, Douglas, Nemer och Sana

Det var väldigt många anmälda så vägen till medaljer var inte lätt. Vissa av våra tävlande i kamp fick gå 4-5 matcher till guld och med tanke på att många hade det som sin första tävling så är vi oerhört nöjda. Vi har massa nya duktiga fighters på gång och det känns riktigt bra inför framtiden.

Stort grattis till alla – oavsett om man vann medaljer eller inte. Ni är alla lika grymma och värda alla medaljer i hela världen. Nu kör vi på vidare och kom ihåg: Antingen så vinner man eller så lär man sig något! Finns inget som heter förlust.

Stort tack även till alla coacher och föräldrar/släkt som följde med!