8 april, 2017

Börja träna

Nogrannt utvalda instruktörer

Funderar du börja träna på Taekwondo klubb Viking? Här finns all information du behöver.

Ett år består av två terminer: vår- och hösttermin. Vårterminen sträcker sig vanligtvis över februari till sista veckan i maj/första veckan i juni och höstterminen från september till sista veckan i november/första veckan i december. Innan terminsstart informeras medlemmar med startdatum per mail och senare, när det börjar närma sig, slutdatum. Inför varje termin tar vi in ett begränsat antal medlemmar i varje träningsgrupp. Terminen avslutas med gradering.

För att börja träna behöver vi få in en intresseanmälan för att vi ska kunna hitta rätt träningsgrupp för just dig. Hos Taekwondo klubb Viking kan man skicka in en intresseanmälan både innan, under såväl som efter terminsstart – vi tar emot anmälningsansökan året runt. Skulle du skicka in din anmälan och vara intresserad att börja träna under en redan pågående termin måste vi först se över om det finns plats. När vi mottagit din ansökan och du fått återkoppling per mail är du varmt välkommen in till oss för att provträna ett gratis träningspass.

Terminsavgift, inklusive medlemsavgift, är en summa som varje medlem måste betala varje termin. I terminsavgiften ingår en obligatorisk olycksfallsförsäkring som klubben betalar via Svenska Taekwondoförbundet. I detta ingår ej avgifter för Taekwondo pass, eventuella graderingar, dräkter och liknande. Vid utebliven betalning av terminsavgiften skickas påminnelsefaktura.

Avgiften ska betalas senast två veckor efter terminsstart. Terminsavgiften betalas antingen via kort, Swish på 1231432434 eller bankgiro:

400-4594

Glöm inte att ange vem det gäller!

Om medlem påbörjar terminen och av någon anledning slutar i föreningen ska medlemsavgiften alltid betalas. Ingen återbetalning sker.
Alla nya medlemmar får prova på ett träningspass helt gratis.

Efter avklarad ”prova på” period, dvs. 1 träningspass, räknas alla som fortsätter vidare automatiskt som medlemmar i TK Viking och är skyldiga att betala terminsavgiften.
För nybörjare, under "prova på" perioden fungerar det med träningskläder så som mjukisbyxor, t-shirt eller short. Strumpor eller skor är inte tillåtna! Efter det bör alla elever införskaffar dobok (taekwondo träningsdräkt) så fort som möjligt. Dessa finns att köpa i receptionen och är obligatoriska vid terminens slut, under graderingen.

Dräkterna och all annan utrustning finns att köpa i receptionen. Det är ej tillåtet att bära andra dräkter än TK Vikings godkända dräkt.

På grund av säkerhetsskäl rekomenderar vi glasögonbärande elever att lämna glasögonen åt sidan under träningen. I annat fall ber vi er prata med ansvarig coach på plats.
Hos KC Viking tror vi på träning där varje elev är i fokus, därför önskar vi en lugn och störningsfri träningsmiljö. Föräldrar är välkomna att se på första träningen men därefter bör de enbart vistas i vänterummet/utanför lokalen. Enstaka undantag kan förekomma vid giltig orsak.

Föräldrar till TKD kids är välkomna att följa med ett par träningar men uppmuntras att enbart göra detta ett par gånger.

Priser

Priser finns på denna sida.

Intresseanmälan

Denna anmälan är inte bindande utan detta hjälper oss att hitta rätt träningsgrupp till dig samt ger dig besked och den information som du behöver. När vi tagit emot din ansökan skickar vi dig information kring vilken träningsgrupp du kan provträna samt tider.

Annan viktig information

Följande utrustning är obligatoriskt för varje medlem:

  • TK Viking Taekwondo dräkt (dobok)
  • TK Viking t-shirt

Även kamputrustning för medlemmar från grönt bälte och uppåt:

  • Susp
  • Tandskydd
  • Arm och benskydd
  • Handskar

Allt finns att köpa i receptionen förutom overaller vilka beställs i början av terminen och levereras inom några veckor. Utrustningen ska inte köpas på andra ställen. Våra dräkter/t-shirts/overaller levereras med klubbens logga och ses som ”matchkläder”.

Vanliga frågor

Börja träna

Vilken grupp som passar dig beror främst på ditt bälte och ålder – i vissa fall beror det även på ditt syfte och mål med träning. Du kan läsa mer om våra träningsgrupper här.

När du kan börja träna beror på säsongen (datumet) du vill börja träna. Om det är en termin som pågår måste vi först se över om det finns plats. Vill du börja i slutet av en termin rekommenderar vi alltid att vänta till nästkommande termin. Skulle du vilja träna under tiden som vi har våra uppehåll så får du vänta till nästa termin börjar.

Hösttermin (vanligtvis september till sista veckan i november/första veckan i december)

Uppehåll januari

Vårtermin (vanligtvis första veckan i februari till sista veckan i maj/första veckan i juni)

Uppehåll juli-augusti

OBS! Notera att det inför varje termin kan förekomma ändringar i start- och slutdatum.

Du kan anmäla dig genom att fylla i en intresseanmälan så skickar vi dig tider och datum du kan provträna utefter dina önskemål.


Exempelvis: Stefan vill börja träna så fort som möjligt. Dagens datum är 23 oktober. Stefan kan med stor sannolikhet börja träna omgående för att det finns en pågående termin.

Wilma vill börja träna snarast. Det är den 12 augusti och eftersom det inte pågår en termin just nu så får hon anmäla sig till höstterminen som börjar i september.

Om du har tränat taekwondo tidigare så ber vi dig skicka in en intresseanmälan. I fältet ”Övrigt” var god fyll i information om ditt nuvarande gup och annan information.


Exempelvis: Fredrik har blått bälte och vill börja träna taekwondo på Viking. Fredrik anger detta i sin intresseamälan och får ta med och uppvisa samtliga diplom samt ev. certifikat till sitt första träningspass.

Du anmäler dig till en ny termin genom att fylla i en intresseanmälan.

Ja, det finns åldersgräns. Viking tar emot medlemmar från och med 4 år och uppåt.

Nej, vi avråder våra medlemmar att bära glasögon på träningarna på grund av säkerhetsrisken.

Ja, alla får provträna ett kostnadsfritt träningspass. Därefter räknas alla som fortsätter automatisk som medlemmar och är skyldiga att betala terminsavgift.

Nej, taekwondo är inte farligt. All träning på Viking sker under uppsikt av utbildade instruktörer och under kampträning samt tävling är det ett krav att utövare använder skydd.

Load More


Fortsätt läsa mer kring FAQ.