8 april, 2017

Börja träna

Nogrannt utvalda instruktörer

Funderar du börja träna på Taekwondo klubb Viking? Här finns all information du behöver.

Ett år består av två terminer: vår- och hösttermin. Vårterminen sträcker sig vanligtvis över februari till sista veckan i maj/första veckan i juni och höstterminen från september till sista veckan i november/första veckan i december. Innan terminsstart informeras medlemmar med startdatum per mail och senare, när det börjar närma sig, slutdatum. Inför varje termin tar vi in ett begränsat antal medlemmar i varje träningsgrupp. Terminen avslutas med gradering.

För att börja träna behöver vi få in en intresseanmälan för att vi ska kunna hitta rätt träningsgrupp för just dig. Hos Taekwondo klubb Viking kan man skicka in en intresseanmälan både innan, under såväl som efter terminsstart – vi tar emot anmälningsansökan året runt. Skulle du skicka in din anmälan och vara intresserad att börja träna under en redan pågående termin måste vi först se över om det finns plats. När vi mottagit din ansökan och du fått återkoppling per mail är du varmt välkommen in till oss för att provträna ett gratis träningspass.

Terminsavgift, inklusive medlemsavgift, är en summa som varje medlem måste betala varje termin. I terminsavgiften ingår en obligatorisk olycksfallsförsäkring som klubben betalar via Svenska Taekwondoförbundet. I detta ingår ej avgifter för Taekwondo pass, eventuella graderingar, dräkter och liknande. Vid utebliven betalning av terminsavgiften skickas påminnelsefaktura.

Avgiften ska betalas senast två veckor efter terminsstart. Terminsavgiften betalas via SportAdmin.

Om medlem påbörjar terminen och av någon anledning slutar i föreningen ska medlemsavgiften alltid betalas. Ingen återbetalning sker.
Alla nya medlemmar får prova på ett träningspass helt kostnadsfritt.

Efter avklarat ”prova på” tillfälle räknas alla som fortsätter vidare automatiskt som medlemmar i TK Viking och är skyldiga att betala terminsavgiften.
Under "prova på" tillfället kan man delta i träningskläder så som mjukisbyxor, T-shirt eller shorts. Strumpor eller skor är inte tillåtna. Efter det bör eleven införskaffa TK Vikings taekwondodräkt så fort som möjligt. Denna är obligatorisk för alla.

Dräkterna och all annan utrustning finns att köpa i VIKING SHOP i Haninge och Huddinge. Det är ej tillåtet att bära andra dräkter än TK Vikings godkända dräkt.
Hos TK Viking önskar vi en lugn och störningsfri träningsmiljö. Föräldrar är välkomna att se på första träningen men ska därefter enbart vistas i väntrummet/utanför lokalen. Enstaka undantag kan förekomma vid giltig orsak.

Föräldrar till TKD kids är välkomna att följa med under två träningspass men uppmuntras därefter att vänta utanför.

Priser

Priser finns på denna sida.

Intresseanmälan

En intresseanmälan är inte bindande. Den hjälper oss att hitta rätt träningsgrupp för dig så vi kan ge dig besked och den information som du behöver för att provträna. När vi tagit emot din ansökan skickar vi dig information kring vilken träningsgrupp du kan provträna samt tider.

Fyll i en intresseanmälan genom att klicka på bilden ovan eller gör din intresseanmälan här.

Annan viktig information

Följande utrustning är obligatoriskt för varje medlem:

  • TK Viking Taekwondo dräkt (dobok)
  • TK Viking t-shirt

Även kamputrustning för medlemmar från grönt bälte och uppåt:

  • Susp
  • Tandskydd
  • Arm och benskydd
  • Handskar

Detta finns att köpa i receptionen förutom overaller vilka beställs i början av terminen och levereras inom några veckor. Utrustningen ska inte köpas på andra ställen. Våra dräkter/T-shirts/overaller levereras med klubbens logotyp.