SM 2021 och Stockholms open

Förra helgen, den 4-5 december, var det dags för årets SM i både kyrugi (kamp) och poomsae samt även nybörjartävlingen, Stockholm open. TK Viking ställde upp med tre deltagare på SM i kamp: Sebbe, Emma och Najeh. Alla tre gjorde riktigt bra insatser men det räckte tyvärr inte till några medaljer. Eftersom detta var första tävling för både Emma och Najeh är deras insats mer än godkänd och visar att vi har några nya stjärnor på gång.

I poomsae SM har vi ställt upp med samma tjejgäng som på tidigare Svenska cuper 1,2 och 3 – Felicia, Mara och Hannah individuellt och Felicia/Hannah i par. Alla tre har en imponerande samling av medaljer från tidigare SC och det bekräftades även på SM. Alla tre tog medaljer i en stark konkurrens vilket känns bra inför deras framtida sikte på elit nivå.

Individuellt:
Mara – Guld
Felicia – Guld
Hannah – Brons

Par:
Felicia/Hannah – Guld

På söndag var det dags för alla våra nybörjare att ställa upp. Vi hade 17 anmälda men tyvärr var det bara 12 som kunde tävla p.g.a. sjukdom. Vid dagens slut var resultatet följande:

Melanie och Kevin – Guld
Cesar och Arfayeel – Silver
Nemer, Devid, Linus, Eliott, Rafal – Brons
Leila, Yousef, Matilda utan medalj men precis som alla andra kommer hem med massa nya erfarenheter.

Många som gjorde riktigt fina insatser men denna gång vill vi ge lite extra beröm till Melanie som tog sig hela vägen till final med väldigt tighta och spännande matcher. Hon följde coachens råd, hade rätt taktik och kämpade hela vägen till sista sekunden. Mycket bra jobbat!

Tack för allt tappra Vikingar och tack alla föräldrar och coacher som hjälpte till och stöttade på olika sätt.