Malmö open 2019

Från vänster (stående): Sebbe, Ayoub, Mome. Från vänster (på knä): Stella, Najib

Förra helgen ställde Viking upp med ett gäng på Malmö open – landets största taekwondotävling! Våra tävlande var Stella, Mome, Najib, Sebbe och Ayoub.

Efter en lång period utanför mattan kunde Mome äntligen ställa upp på sin första tävling för året. Han vann sin första match och tog sig till semi-final, matchen började med ett övertag men det räckte inte hela vägen – denna gång fick det bli ett brons. Självklart är väldigt nöjda över hans prestation och är glada över att han äntligen är tillbaka på mattan! Även Najib gjorde en grym prestation. Han gick in i semi-finalen, plockade på sig fina poäng under första ronden och ledde största delen av matchen men efter att ha fått ta emot några låga sparkar och en spark mot västen under sista ronden så fick det bli brons även här.

Ayoub – vilken kämpe! Han ledde största delen av semi-matchen men när det kvarstod ett par enstaka sekunder kvar av sista ronden så får motståndaren in en avgörande spark. Tyvärr blev det ingen pokal men med Ayoubs utveckling de senaste två terminerna vet vi att han kommer kamma hem det nästa gång! Även Stella, vår enda tjej, kämpade på in i det sista under sin semi-final men, tyvärr, fick det bli ett brons denna gång. Även hon kämpade på, precis som Ayoub, och vi otroligt nöjda över hennes prestation.

Sist ut för dagen var Sebbe som var taggad på att få genomföra, kanske, en av sina sista nybörjartävlingar och gick in i semi-matchen och briljerade. Efter flera klockrena huvudsparkar tog han sig till final och vann även där. För Sebbe blev det ett guld! Wow, vilken kämparglöd! Och vilken utveckling! Ett fint exempel på att träning ger resultat.