Klubbtävling VT19

I lördags anordnade vi vår återkommande klubbtävling och vilken grym dag det blev. Vi hade ca 75-80 tävlande på plats av vilka en stor del tävlade i både poomsae och kamp. Lokalen fylldes snabbt med glada barn och vi fick även besök av Vallentuna Taekwondo som dök upp med en massa tävlingssugna. Målet med dagen var att ge våra nyaste elever möjlighet att prova på men även gamla rävar fick gå några matcher. Med andra ord en perfekt dag för att knyta nya kontakter, lära sig en massa och ha kul!

Det började med en gemensam uppvärmning under master Darios vakande öka. Därefter delades grupperna i poomsae och kamp-del. Tävlande matchades utifrån ålder, nivå, storlek och erfarenhet. Våra coacher och några tappra medlemmar agerade både domare och coacher – alla hjälpte till och allt flöt på enligt plan. Under stark ledning av Nicolina och Ann-Sofie satt alla rutiner från början och det genomfördes minns 50-60 matcher på två mattor för nybörjare i kamp och lika många i poomse och ca 20-30 matcher på avancerad nivå, kamp.

I de flesta matcher utsågs inte några vinnare, just för att målsättning var att ha kul och utvecklas, inte vinna. I vissa situationer bedömde vi att det behövdes för att exempelvis höja självförtroende, berömma god sportsmanship eller liknande goda gärningar under dagen.

Dagen avslutades med 3 stycken finaler i kamp och 3 finaler i poomse då alla samlades runt en matta och tävlande fick hejas fram av alla närvarande. En fantastisk atmosfär där alla bjöd på sig själva och vi hade även en halvdålig och oförberedd presentatör (läs: Dario) som underhållning 😉

Hur som helst en helt fantastisk dag med våra fina elever, föräldrar, släkt och vänner! Stort tack alla ni som kom och tack alla coacher och medlemmar som hjälpte till! Ni står för glädje, vänskap, värme och mycket annat och ni överför dessa fantastiska värderingar på alla våra nya medlemmar!

Tack.