Gradering – höstterminen 2017

Då var det dags igen: terminens avslutande gradering för alla grupper. Graderingen hölls hela lördag och nästan hela söndag – och där fick vi se vad alla har lärt sig under denna termin.

Våra graderingsinstruktörer var Dario, Nicolina och Mome. På plats hade vi mellan 5-10 coacher som hjälpte till med allt från det administrativa i receptionen, uppvärmning, hålla i plankor till diplom skrivning, utdelning och stöd till eleverna. Med andra ord: två dagar med god samarbete och positiv inställning.

Precis som alla andra gånger bjöd våra elever på en fin uppvisning. Allt från nya poomsaen, höga sparkar och fina kross-tekniker. Alla vara motiverade, glada och gjorde sitt bästa under hela graderingen. Att klara av en gradering ska inte vara lätt. Det är både svårt att klara av alla krav men det är också extra pirrigt p.g.a. publik, omgivning och egna förväntningar m.m. Därför kan man aldrig vara helt säker hur det kommer att gå. Vi vill se om eleverna behärskar teknik, balans, styrka, vighet m.m. men även deras mentala styrka och mognad. Många gånger sitter förvånade föräldrar och undrar hur deras, i vanliga fall, blyga barn klarar av att stå framför 100 personer och utför komplicerade övningar och kontrollerar både kroppen och tankar. Det är det Taekwondo handlar om! Vi vill stärka våra barn så de klarar av alla situationer i livet.

Stort tack för en fantastisk termin, gradering och grattis till era nya bälten! Ni som inte blev godkända, tappa inte modet – ni fixar det nästa gång!

Vi passar på och tackar alla våra fina coacher för ett bra år och tack för allt ni gör för våra barn, ungdomar och seniorer!

Önskar er God Jul och Gott nytt år, ses i februari!

Med vänliga hälsningar,
Styrelse