Lomma cup 2017

I helgen ställde vi upp, för åttonde år i rad, på Lomma cup. Första gången var 2010 vilket även var klubbens första tävling då Nicolina och Robin ställde upp i både poomsae och kamp. Det året lyckades vi komma hem med fyra medaljer, och varje år efter det blev vi allt fler och började komma hem med fler medaljer. 2015 placerades vi på en 10:e plats av alla klubbar och förra året blev det en fjärde plats – vilket var helt fantastiskt!

I år hoppades vi, innerst inne på samma och kanske, kanske lite bättre resultat. Denna gång var det, enligt arrangören, 74 föreningar med hela 598 tävlande i kamp och runt 120 i poomsae.
Vi åkte med 28 tävlande i kamp och 2 tappra i poomsae.

Resultatet blev följande:
Guld – Adam, Jamal, Marwa, Mohsen
Silver – Yazan, Ann-Sofie, Kalle, Jasmin och Filip K
Brons – Noah, Mome, Aimen, Abbas, Ayoub, Stella, Filip D

Totalt blev det 16 medaljer på 28 tävlande i kamp vilket gav oss vårt bästa resultat någonsin i Lomma cup – och vi lyckades knipa 3:e plats som bästa klubb!!

Om vi ska nämna några extra roliga händelser så nämner vi Adam och Yazans final där Adam lyckades ta sitt första guld någonsin! Fatima och Sandy lyckades otroligt bra i poomsae trots att det var både många och duktiga deltagare. Filip Kaletka som ställde upp i avancerad klass för första gången och lyckades komma till final och gjorde en grym insats mot en väldigt erfaren och duktig spelare. Inte ska vi glömma bort många av våra debutanter som stod på mattan för första gången! Ni gav allt, varenda en av er!

Resultatet är så klart bekräftelse för oss alla men det är inte bara det som räknas. Vi har återigen visat att vi har en fantastisk sammanhållning, vi tar hand om varandra och ställer upp i vått och tort. En fantastisk uppvisning i sportsmanship när vi exempelvis hejade fram vår Mohsen i vår sista match, hans final och efter hans vinst så vände vi oss alla och uppmärksammade hans motståndare med hejarop och ramsa! Det är det idrott handlar om!

Så oavsett om ni vann eller inte, så är ni vinnare ändå! Tänk återigen på det viktiga:

ANTIGEN SÅ VINNER VI, ELLER SÅ HAR VI LÄRT OSS NÅGOT! FINNS INGET SOM HETER FÖRLUST!

Ni har återigen gjort oss alla stolta! Vikingar är bäst!