Svenska cupen 1, Vänersborg

Svenska cupen

Alla tävlande från svenska cupen 1, 2016

TK Viking åkte till årets första Svenska cupen med totalt 5 spelare, Najib, Mome, Adam, Aimen och Sandro. Detta var den första cupen av tre som tillsammans med Svenska mästerskapet ger landslagspoäng vilket gör det extra viktigt att prestera bra.

Förväntningarna var höga eftersom vi hade några av våra mest erfarna och duktigaste utövare.

Dagen började inte så bra rent organisatoriskt. Matchlistorna visade sig vara felaktiga i flera kategorier vilket resulterade i 1,5 timmes försening. Det och faktum att det var för få tävlingsmattor gjorde att tävlingen överlag gick för långsamt. Det blev tyvärr en riktigt uttdragen tävling, den pågick hela 17,5 timmar. Sandro hade tävlingens näst sista match efter midnatt!

Med andra ord så var det väldigt krävande tävling och väldigt svårt att behålla fokus.

Först ut hade vi Adam som tyvärr förlorade redan i första omgång. Matchen var väldigt svår med flera tveksamma domarbeslut men Adam försökte in i det sista. Räckte tyvärr inte till den här gången.

Strax efter var det dags för Momes första match som han kontrollerade bra och vann ganska bekvämt. Efter det flyttade vi bara en matta bort och hejade fram Aimen. Detta var en väldigt spännande match men Aimen var skickligare och lyckades ta sig vidare.

Dags för Momes match nr två som inte alls gick som planerat på grund av skada på vadmuskel. Mome försökte vinna genom att spela taktiskt och det verkade ganska länge som att han kommer lyckas men när det kom till Golden point lyckades motståndare få in en träff och Mome fick avsluta denna tävling utan medalj. Vilket är väldigt ovanligt och så klart tråkigt men …ibland går det inte hela vägen.

Tyvärr förlorar både Najib och Aimen sina matcher i andra omgången vilket i alla fall räckte för en bronsmedalj för Najib. Grattis Najib!

Den sista ut var Sandro. Hans första match var kl. 21:00, så i hans fall gällde det att inte somna !! Han fick i första omgång samma motståndare som han vann mot tidigare på TKO, denna gång slutade det på samma sätt. Ganska enkel och komfortabel vinst men en massa huvudträffar.

I semifinal (kl.23:00) träffade han en okänd motståndare från Soo shim och var lite försiktig i början men i mitten av andra ronden fick han ordning på matchen och vann även denna kontrollerat.

Natten sista match, Sandros final gick kl. 00:25!

Sandro mötte igen en okänd spelare och började med att sätta två huvudsparkar som tyvärr inte registrerades, vilket ingen av oss riktigt förstår. Men i kort så var matchen väldigt tight och Sandro förlorade med minsta möjliga marginal! Men han gjorde ett fantastiskt tävling och vi gratulerar honom till en silver medalj!

Stort tack alla för era insatser! Detta måste vara en av svåraste tävlingar på grund av sin längd så det satte alla på prov. De som missade medaljer denna gång, lär er något av det och ge er inte! Alla matcher ni går tar er närmare målet! Ge inte upp!

Passar på och tackar Ann-Sofie, Sebbe, Zeid och Lukas för att ni tog över våra uppdrag och höll i träningspassen! Tack!

Nästa tävling om två veckor i Botkyrka! Kör hårt!

Heja Viking!