Svenska mästerskapet 2017 och Västerås open

SM & VO 2017

Våra tävlande från SM och Västerås open 2017.

Som de flesta säkert redan vet så ställde Team Viking upp på både SM och Västerås open den 9 och 10 december. På lördagen var det SM, där hade vi sex stycken tävlande: Najib, Adam, Rahmat, Sandro, Filip och Nikolas. På söndagen var det Västrås open där tävlade Liam, Leon, Safia, Aksel, Alicia, Leo, Sebastian, Kaan, Rasmus och Ayoub.

Först ut på SM var våra miniorer Filip och Nikolas. Detta var deras första SM och målet var att få med sig lite erfarenhet och lärdomar. Deras matcher var tekniskt och taktiskt bra och de gjorde sitt bästa. Båda var väldigt nära men de lyckades, tyvärr, inte vinna sina semifinaler. Efter det fick vi vänta ett tag innan det blev dags för våra nästa matcher – då satte våra juniorer och seniorer igång. Denna gång hade vi Adam, Najib, Rahmat och Sandro. Det blev en del vunna matcher och en del förluster precis som vanligt, men vi vill ändå plocka ut Najib lite extra för hans goda insats i semifinalen. Där visade han både rätt inställning, taktiskt klokhet och mognad. Ett exemplariskt sätt att hantera en match/motståndare! I finalen visade Najib återigen precis det som varje coach kan önska sig. Trots att han låg under nästan hela matchen tappade han aldrig hoppet och kämpade in i den sista sekunden. Det räckte inte hela vägen denna gång men hans kämpaglöd är något som inspirerar många. Najib ger aldrig upp!

Resultatet på SM blev följande:
Najib – silver
Nikolas – brons
Filip – brons
Adam – brons
Rahmat – brons
Sandro – brons

Dagen efter var det dags för alla våra nybörjare att ställa upp på Västerås open. Våra tävlande var Liam, Leon, Safia, Aksel, Alicia, Leo, Sebbe, Kaan, Rasmus och Ayoub.  Det var precis som vanligt en fartfylld dag med massa spännande matcher och så klart både vinst och förlust men vi kan glädjas åt en riktigt bra utveckling. En massa positiva saker och några vi behöver jobba med men överlag är vi väldigt nöjda med allas prestationer!

Resultatet på Västerås open blev följande:
Liam – guld
Leon – silver
Safia – silver
Aksel – silver
Alicia  – brons
Leo – brons
Rasmus – brons
Ayoub – brons

Grymt bra jobbat allihopa – ni är bäst!

Och glöm inte bort: antigen så vinner man eller så har man lärt sig något! Finns inget som heter förlust!