Lomma cup 2018

Lomma cup är en av Sveriges största och äldsta taekwondo tävlingar och den bjuder inte bara på en massa taekwondo matcher utan även fotbollsturnering, mellokväll, dans och massa annat roligt!

TK Viking åkte till Lomma med 18 tävlande i kamp och två i poomsae. Resan gick med Delfinbuss, som skötte sig fantastiskt bra som vanligt – ett stort tack till vår underbara chaufför Jan Olof. Han hade leende på läpparna hela tiden, ställde upp och var lyhörd. Inget var svårt för honom. Stort tack! Väl framme så hittade gänget sina sovplatser, rummet gjordes i ordning och alla vägdes in utan större problem… typ. En fick flytta upp och en fick snabb-banta lite men det löste sig ändå.

Första dagen hade vi 12 stycken tävlande i kamp och 1 i poomsae. Andra dagen återstående gäng dvs. 6 kamp och en poomsae. Resultatet blev följande:

Guld – Jamal
Silver – Mayouf, Ayoub och Sebbe
Brons – Selma, Mome, Ann-Sofie, Liam, Adam, Mohammed N, Djordje och Stella

Vår hittills bästa Lomma cup var förra året då vi hamnade totalt på tredje plats som lag/klubb. Vi lyckades tyvärr inte upprepa bedriften men det var inte mindre rolig tävling bara för det!

Precis som alltid bjöds det på en hel del spännande och attraktiva matcher. Alla hjälptes åt och jag vill passa på och tacka Ann-Sofie för henne insatser som poomsae coach! Hon har till och med missat Sebbes match för att hjälpa andra. Tack Ann-Sofie!

Tävlingens höjdpunkt? Alla är värda att nämna eftersom alla gav allt men jag vill denna gång skriva några ord om följande:

Liam
Du går från klarhet till klarhet. Trots att du nu över en natt ska börja med huvudsparkar och trots att du befinner dig i en tid när kroppen växer (byte av viktklass m.m.) så det knakar så lyckas du för andra tävlingen i rad visa att du har det lilla extra i dig. Det ”lilla” extra är en gigantisk portion av mod, vägran att ge upp och gå hela vägen oavsett resultatet! Tekniken bli bättre och bättre, du har etablerat dig i din åldersgrupp och går in i matcher utan oro eller rädsla. Du hanterar alla motståndare rätt, du ger de en fight de knappast kommer glömma, oavsett vinst eller förlust mer än 10 andra, ”vanliga” matcher. Grymt bra jobbat!

Stella
I princip samma känsla som med Liam. Du har funnit dig bra i din nya viktklass och med nya regler men det som du bjöd på i din match är kämpaglöd och du fightades till sista sekunden. Några sekunder av första ronden lyckades motståndaren smyga in två träffar, efter det var det du som styrde matchen. Att jaga när man ligger under är inte lätt, det kostar både energi och man riskerar åka på kontringar. Men du lyckades komma ikapp och med lite tur skulle det vara din vinst. Jag kan fortfarande inte svälja att du inte fick godkänt den sista huvudträff.

Ett extra ”bra jobbat” till Djordje som tävlade för första gången och som verkligen bjöd på en grym match. Och inte minst våra poomsae tjejer, Maria och Fatima. Grymt kört!

Tusen tack alla som ställde upp, både tävlande, coacher och föräldrar. Det är ni som gör det bra.

Heja Viking!