Wermdö open 2018

Wermdö 2018

Från vänster, bak: Patric, Mome, Admir, Sebbe, Mayouf, Mara, Robin, Djordje, Jamal, Zeid. Från vänster, fram: Ayoub, Liam, Leo, Filip, Alicia, Nikolas, Aksel.

Team Viking deltog på årets Wermdö open med 21 tävlande. Dagen flöt på väldigt bra, tävlingen var som vanligt bra organiserad och våra coacher tog väl hand om våra tävlande. Vi hade en del tävlande som hade det som första tävling men också en del erfarna/avancerade spelare. Det bjöds på en mängd fantastiska matcher och precis som vanligt gick det bra i vissa matcher och mindre bra i andra. Men återigen så säger vi samma sak: antingen så vinner man eller så har man lärt sig något!

Resultatet blev följande:
Guld – Filip, Alicia, Ayoub och Mayouf
Silver – Nikolas, Anas, Adam, Aksel, Jamal, Admir och Mara
Brons – Hiba, Ismail M, Liam, Ricky, Nikodem, Sebbe och Leo

Vi lyckades ta 18 medaljer på 21 tävlande vilket vi tycker är riktigt bra jobbat. Tyvärr så fick vi två av våra tävlande diskvalificerade på grund av semikontaktregler. Där kunde det nog bli någon medalj till.  Av 22 klubbar/lag lyckades vi knipa 3:e plats vilket är grymt jobbat med tanke på att vi inte hade mest tävlande och att en del var nya och oerfarna! Flera spelare visade den riktiga ”Viking-andan” och jag måste nämna några!

– Sebbe! Vilken match han bjöd på! Han hade en tuff motståndare, det utväxlades grymma huvudsparkar, kämparandan visades och de gick båda in i kaklet! I slutet av matchen var båda så trötta att de knappt kunde stå men de fortsatte ändå. Det blev inte sämre att båda hade bra publikstöd och stämningen var på topp. Sebbe, helt grym utveckling, dagens bästa match!

– Aksel! Att Aksel är bra på att tävla vet vi redan sedan tidigare men denna gång lyckades han ändå överraska! Trots att han fick otillåtna slag mot huvudet, att han själv blev behandlad felaktigt av motståndarens föräldrar och trots att han hade en tuff schema för att komma till final så gjorde han det utan tvekan. Han tog det lugnt när man skulle vara lugn och satta in sin kända ”Aksel-växel” när man skulle öka farten/pressa motståndaren. Han lyssnar på coachen, jobbar taktiskt och har kul! Aksel, helt underbart bra!

Stort tack alla tävlande, coacher och föräldrar! HEJA VIKING!