Serbian open 2017

Najib, serbian open 2017

Najib (röd) får in en huvudspark.

Najib, serbian open 2017

Najib i fight.

Fantastisk framgång på Serbian open, Belgrad

Den 14-15 oktober var det dags för en ny tävlingsresa utomlands. Denna gång ställde vi upp på G-1 tävling i Belgrad, Serbian open 2017. TK Viking åkte med fyra deltagare: Najib, Sandro, Adam och Mome.

Resan började inte på bästa sätt. Vi råkade ut för både förseningar och problem med visum vilket resulterade i att Najib fick vänta i 25 timmar på att få komma in i Serbien. Till slut löste allt sig och invägningen avklarades rekordtidigt – alla var invägda redan runt kl. 13:00 på fredag eftermiddag.

Tävlingens första dag hade vi bara en tävlande, Sandro. Han ställde upp i viktklass -78 kg och behövde vinna 4 matcher för att ta guld. I sin första match mötte han en Kroat och vann lätt med 10:0. I andra omgång skulle han möta en medlem i Kroatiska landslaget. Matchen var ganska jämn och Sandro vinner med 23:22. Nu var en bronsmedalj säkrad. I semi var det dags att möta en Vanja Micic från Serbien. Återigen en ganska tight match men Sandro lyckades behålla ledning, vinner med 15:13 och är final! I finalen mötte han Dodevski Filip från Makedonien som tog sig till finalen genom att bland annat slå ut två landslagsutövare (Tyskland och Spanien). Så det var ingen lätt motståndare. Sandro gick in i matchen ganska avslappnad vilket utnyttjades av motståndaren som ganska snabbt etablerade en bekväm ledning. Längre in i matchen började Sandro ta över och i sista ronden var det riktigt nära en K.O. Sandro träffade honom riktigt bra med en apchagi så motståndaren tog ett par steg tillbaka. Tyvärr var det bara ca 30 sekunder kvar av matchen och trotts Sandros försök att komma ikapp räckte det inte till. Trots förlust i finalen så är vi riktigt, riktigt nöjda med Sandros grymma resultat! Silver medalj på en G-1 tävling är Sandros och klubben första internationella medalj och vi hoppas det kommer fler sådana!

Dag två var tyvärr inte lika framgångsrik men gav en massa erfarenhet. Mome och Najib gick ut på sina mattor nästan samtidigt (båda hade match nr 1 på respektive matta). Najib mötte en riktigt duktig kille från Oman. En väldigt spännande match som tyvärr slutade med förlust för Najib.

Mome lyckades tyvärr inte bättre heller. Matchen började ganska bra och det kändes som att det skulle gå vår väg. Men någonstans i andra ronden åkte Mome på ett par riktigt onödiga varningar och började tappa fokus. Motståndaren var för bra för att missa chansen och lyckades nyttja det tills in fördel. Ledningen höll sig hela matchen och vi fick vår andra förlust. Nu hade vi bara Adam kvar. Han behövde gå fem matcher för att vinna guld. Första matchen (Slovakien) gick ganska sent på förmiddag och Adam gick in med pondus. Adam dominerar två första ronder men slappnar lite för mycket i slutet men avslutar matchen ganska bekvämt. Efter några timmar var det dags för nästa match. Han möter en väldigt duktig utövare från TK Galeb, Strahinja Damjanovic. Tyvärr så hittade inte Adam rätt taktik och var lite för öppen vilket gav motståndaren en tidig ledning. Adam fick jaga och då utökades ledning ännu mer. Matchen slutar tyvärr med förlust och Strahinja går sedan hela vägen till finalen och tar silver. Adam tar honom nästa gång ?

Vi kom hem med klubbens första G-1 medalj, massa nya erfarenheter och taggade för nästa tävling!

Stort grattis Sandro och riktigt bra jobbat alla!