Dutch open 2017 – Eindhoven 10-13 mars

Dutch open 2017 - Eindhoven

Äntligen var det dags för klubben första internationella tävling! Efter ca 7-8 år av hårt arbete har vi tävlande som kan mäta sig med elitutövare på världsnivå. Detta var ingen enkel resa men nu är vi där!

De första som skulle ge sig ut på äventyr var Mome, Adam och Sandro.

Resan började lagom krånglig med att hyrbilen hamnade på fel flygplats i Düsseldorf och efter en del samtal och nödlösningar hamnade vi till slut på plats och klarade invägningen som var riktigt bra organiserad ochgick smidigt för vårt tävlande. Hotellet hittades och som alla andra gånger var vi snabbt ute för att hitta en bra restaurang så grabbarna fick i sig lite mat.

Dag 1
Tävlingen började väldigt segt, de flesta matcher tog längre tid och det strulade med både utrustning, domare och tävlande om inte kom i tid. Först ut av våra var Adam som tävlade som junior i -63 kg. Han hade totalt 32 personer i sin viktklass vilket betyder att han behövd vinna minst 3 matcher för att ta en medalj.

I sin första match möte han Krasniqi Amned från Schweiz i en väldigt intressant och jämn match. Första ronden avslutades med 3:1 till motståndaren och i andra kom Adam ikapp och tog över med 6:4.Adam börjar ronden med 2 nya varningar och motståndaren är ikapp. Med bara 20-30 sekunder kvar lyckas Adam ta en poäng och leder med 7:6 vilket han lyckas behålla matchen ut! Första vinsten för Adam och vi får snabbt förflytta oss till matta 5 där Mome väntar.

Mome har väldigt tuff grupp med hela 58 deltagare! Han möter i första omgång Mariano Bucolo från Italien. Matchen började väldigt aggressivt från motståndarens håll och han lyckades sätta två huvudsparkar på Mome efter bara 15-20 sekunder vilket gjorde att vi fick jaga. Mome lyckades tyvärr inte hitta den rätta känslan/väg in vilket gjorde att matchen inte gick att rädda. En del taktiska och mentala saker att jobba med inför nästa tävling helt enkelt.

Adams andra match var mot tysken Jannik Arping. Första ronden var ganska jämn vilket gav slutresultatet på 5:3. Andra ronden fortsatte på samma sätt och avslutades med 6:4.

Tredje ronden började med att tysken satte två huvudsparkar och det började se lite mörkt ut för Adam. 11:6 och mitten av ronden. Men Adam är på och lyckas få in en huvudspark och tysken slarvar med pushkick och får två varningar vilket resulterar i 12:11 till Adam. Med bara sekunder kvar attackerar tysken med allt han har men resultat kvartsår och Adam lyckas ta sig vidare till tredje omgång.

Adams tredje match var mot Anthony Carre från Frankrike som var för hård nöt att knäcka denna gång. Men Adam tar honom nästa gång. Grym första internationell tävling för Adam!!

Dag 2
På söndag hade vi bara en tävlande, Sandro i -78 kg. Han möte Brais Iglesias Alvarez från Spanien i en riktigt spännande och jämn match. Som vanligt så började Sandro med att sätta en fin yxspark men tyvärr med fel del av foten så den registrerades inte så första ronden slutar med 1:1. I andra och tredje ronden hade han några uppenbara huvudträffar (sk. facekick) som inte gav poäng. Enligt dagens regler kan vi inte begära video replay på dessa så det känns lite fel. Matchen slutar med en knapp förlust med 16:15. Riktigt nära för Sandro att ta klubbens första internationella medalj men…bättre tur nästa gång.

Slutsatsen är att det blev en väldigt roligt och lärorik tävling. Bara att träna vidare! Vi förlorar aldrig, antigen så vinner vi eller så lär vi oss något!